ЛИНИЈА-X Спол Лагер PX-2100

Линијата-X Спол PAXCON® лагер (PX-2100) е спреј применуваат слој, кој може да се примени Dyneema®, оклопни возила, панцири и друга воена опрема.

PX-2100 е развиена за да ги апсорбира влијанието од проектили, тоа запирање и на проектилот и оклоп позлата од spalling.

За Спол.

Spalling се случува кога некој објект фрактури и фрагменти на влијанието на друга површина, на пример, кога куршуми хитови метал оклоп позлата дел од куршум се распадне во мали парчиња од метал кој лета надвор во висок притисок. Тоа се парчиња од куршум што предизвика повреда па дури и смрт.

За повеќе информации за PAXCON Велика Британија и PAXCON® палета на одбрана производи, ве молиме посетете ја интернет на www.paxcon.co.uk или јавете се 01271 344000