Аспарт-X Кат
Аспарт-X Кат

На аспарт-X Тротоарите апликација е дизајниран да се одржи во сите придобивки на polyurea како што се висока затегнувачка цврстина, хемиска отпорност и издолжување но со додадена предност на естетски префинета, УВ стабилни, отпорност на дамки финиш, погоден за бетон patios, Гаражи подови , индустриски подови и влажни простории. Исто како и сите ЛИНИЈА-X семејството на хемикалии аспарт-X нема VOC или CFC е -% материи 100.

А готовиот апликација нема да попуштат, жолта или избледуваат за разлика од другите традиционални тротоарите системи како ЕПОКСИДНИ. Аспарт-X спротивставува на повеќето хемикалии како што се нафтата, соли, бензин и дизел, што го прави идеален тротоарите апликација за гаражи и изложбените сали. Еднаш ќе се инсталира аспарт-X обезбедува високо влијание и абразија отпорни на тротоарите кои можат да одеше или вози по неколку часа по инсталацијата.

Проблеми со традиционалните тротоарите системи е дека тие се само "држи" на површината на подлогата што доведува до де-каширане и неуспех, особено на влажни бетонски подови се најде во гаражи и работилници. Аспарт-X е формулиран за да се апсорбираат или апсорбираат во правилно подготвени површина која се излечи кога станува составен дел на подлогата. Како да станете дел од подлогата значи дека е аспарт-X нема да delaminate, крек или кора.

 

Отпорност на лизгање

Ако сте во потрага за не пропадна / лизга површина отпорна аспарт-X може да се примени со дополнителна сфери што не се лизга, кои доаѓаат во голем број на различни големини за да одговараат на вашите барања не пропадна.

Индустриски подови

Аспарт-X polyaspartic кат
Аспарт-X polyaspartic кат

Индустриски подови издржи интензивна употреба и абење од тешка нога сообраќај, мотото и маневрирање на акциите на постојана основа. Аспарт-X подови систем обезбедува трајни, протривам отпорни површина која ќе им понуди исклучителни заштита од влијание и абразија, секојдневна употреба и злоупотреба, заеднички дамки и најчестиот хемикалии.

Апарт-Х алифатични, 3 слој тротоарите систем не ќе згаснат или жолта со текот на времето, и еднаш ќе се инсталира ќе им понуди на брзо враќање на услугата.

 

Домашни Гаража Подови

Домашни Гаража аспарт-X Подови
Домашни Гаража аспарт-X Подови

Капе масло истури хемикалии и намалувањето на тешки алатки се заеднички реалност вашата гаража и работилница подот издржи ден во ден и надвор. Аспарт-X обезбедува истата единствена формула како и нивните тешки индустриски подови систем за вас домашни гаража и работилница.

Аспарт-X нуди УВ стабилни, крек отпорни на тротоарите систем кој обезбедува исклучителна заштита против најчестите хемикалии, заеднички дамки, влијание и абразија и секојдневна употреба и злоупотреба.

 

Аспарт-X Предности:

 • Не е штетен за животната средина
 • VOC и CFC слободен - 100% цврсти материи
 • Создава вода тесни печат - идеален за влажни простории
 • Се придржува кон повеќето супстрати
 • Врати се на служба во 24hours
 • Факултативна лизга отпорни додатоци
 • Отпорна на најчестите хемикалии
 • Исклучителни заштита од влијание и абразија

 

Аспарт-X апликации:

 • Бетонски patios
 • Гаража Подови
 • Кујните
 • Купатила
 • Болници
 • ресторани
 • Простор на мало
 • Помошни простории
 • Индустриски подови
 • Автомобил дилер Сервисна сфера
 • Јавни тоалети
 • Автомобил мрежа
 • Плус многу повеќе ...

 

За повеќе информации или да организира демонстрација за тоа како аспарт-X можат да бидат вградени во вашиот проект, ве молиме контактирајте со нас на 01271 344000 или ги користат нашите Контакт форма со кликнување на копчето "Контакт" погоре.