Овој сајт е сопственост на ЛИНИЈА-X Заштитни Обложувања Ltd Земаме приватноста на сите посетители на овој веб-сајт многу сериозно и затоа утврдени во оваа Политика на приватност нашата позиција во однос на одредени прашања за приватност.

Оваа политика на приватност опфаќа сите податоци кои се делат од страна на посетителот со нас, дали директно преку http://www.line-x.co.uk директно или преку е-мејл. Нашата веб страна приватно повремено се ажурирани од страна на нас, па ве молиме да го ре-преглед од време на време.

Нашата политика за приватност дава објаснување за тоа што се случува со сите лични податоци кои ќе ги споделите со нас, или кои ги собираме од Вас или директно преку овој веб-сајт или преку е-мејл.

1. Информациите кои ги собираме

Во оперативниот нашата веб страница ние може да ги собира и обработува следниве податоци за вас:

1.1 Детали за вашите посети на нашата веб страница и ресурси кои ќе пристапите, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на сообраќај на податоци, податоци за локацијата, блог статистика и други комуникациски податоци.

1.2 информациите кои ви обезбеди со пополнување на формулари на нашата веб-страница, како на пример кога ќе се регистрирате за да добијат информации, билтени и сл или да купат нешто.

1.3 информациите доставени до нас кога ќе комуницираат со нас поради некоја причина.

2. Употребата на колачиња

По повод, ние може да се соберат информации за вашиот компјутер за нашите услуги и да обезбеди статистички информации во врска со користењето на нашата веб-страница за нашите рекламни.

Таквите информации нема да ви се идентификуваат лично тоа е статистички податоци за нашите посетители и нивната употреба на нашиот сајт. Овој статистички податоци не се идентификуваат било какви лични податоци. Се користи со употреба да се анализира како посетители на www.line-x.co.uk комуницирате со веб-сајт, така што ќе може да продолжи да се развива овој веб-сајт и да го направи подобро искуство за нашите посетители.

Ние може да се соберат информации за вашите општо користење на интернет со користење на датотека колаче што е симнат на вашиот компјутер. Каде што се користат, овие колачиња се преснимуваат на вашиот компјутер автоматски. Ова колаче датотеки се зачувани на хард дискот на вашиот компјутер, како Колачињата содржат информации што се пренесува на хард дискот на вашиот компјутер. Тие ни помагаат да се подобри нашиот сајт и на услугите кои ги нудиме на вас.

Сите компјутери имаат способност да го одбие колачиња. Ова може да се направи со активирање на поставување на вашиот интернет пребарувач, кој ви овозможува да го одбие колачиња. Ве молиме имајте во предвид дека треба да изберете да го одбие колачиња, може да биде во можност да пристапите до одредени делови од нашата веб страница.

Нашите рекламни, исто така, може да користи cookies, над кои немаме контрола. Ваквите досиеа (доколку се користи) ќе биде сменет откако ќе кликнете на реклами на нашиот веб сајт.

3. Употреба на вашите информации

Информациите кои ги собираме и продавница однесуваат на вас е првенствено се користи за да ни овозможи да обезбедиме на нашите услуги за вас. Покрај тоа, ние може да ги користат информациите за следниве цели:

3.1 да ви обезбеди со информации побарани од нас, во врска со нашите производи или услуги. За да се обезбедат информации за други производи, кои ние се чувствуваме може да биде од интерес за вас, каде што се согласиле да добијат такви информации.

3.2 да ги исполнат нашите договорни обврски кон вас.

3.3 да ве извести за какви било промени на нашата веб-страница, како што се подобрувања или промени на услуги / производи, кои можат да влијаат на нашата услуга.

3.4 Ако сте постоечки клиенти, ние може да ве контактираме со информации за стоки и услуги слични на оние кои биле предмет на претходна продажба за вас.

3.5 Понатаму, ние може да го користат вашите податоци, или дозволуваат избрани трети страни да ги користат вашите податоци, така што ќе може да се обезбеди со информации за неповрзани стоки и услуги кои сметаме дека можат да бидат од интерес за вас. Ние или тие може да ве контактира во врска со овие стоки и услуги со кој било од методите кои можете согласил во времето на вашите информации се собрани.

3.6 Ако сте нов клиент, ние само ќе ве контактираат или овозможи на трети страни да контактира со вас само кога сте се предвидени согласност, а само од оние средства што се предвидени согласност.

3.7 Ако не сакаат да ги користат вашите податоци за нашите или од трети лица ќе имаат можност да ја задржи својата согласност за тоа кога ќе им обезбеди на вашите детали за нас на образец на која се собира вашите податоци.

3.8 Имајте на ум дека ние не откриваат информации за да се идентификуваат лицата на нашите рекламни но може, по повод, им се обезбеди со вкупен статистички информации за нашите посетители.

4. Чување на вашите лични податоци

4.1 Ние може да ги пренесе податоците кои ги собираме од Вас на локации надвор од Европската економска област за обработка и чување. Исто така, тоа може да се обработуваат од страна на вработените кои работат надвор од Европската економска област кои работат за нас или за еден од нашите добавувачи. На пример, можеби, вработените се ангажирани во преработка и склучување на вашата нарачка, обработка на уплатата детали и обезбедување на услуги за поддршка. Со испраќањето на вашите лични податоци, вие се согласувате со овој трансфер, складирање или преработка. Ние ќе ги преземе сите разумни чекори за да бидете сигурни дека вашите податоци се третираат безбедно и во согласност со оваа Политика на приватност.

4.2 Податоци кои се обезбедени за нас се зачувани на нашите сигурни сервери. Детали во врска со било трансакции влезе во на нашиот сајт ќе биде заштитен за да се осигура нејзината безбедност.

4.3 пренос на информации преку интернет не е целосно безбедна и затоа не може да ја гарантира безбедноста на податоците испратени до нас по електронски пат и давање на ваквите податоци е затоа комплетно на ваш сопствен ризик. Каде сме ние ви даде (или од каде што сте го одбрале) лозинка, така што ќе може да пристапите до одредени делови на нашиот сајт, вие сте одговорни за одржување на оваа лозинка доверливи.

5. Откривање на вашите информации

5.1 Каде што е можно, ние може да ги откриете вашите лични информации за секој член на нашата група. Ова ги вклучува, онаму каде што е применливо, нашите подружници, нашата холдинг-компанија и нејзините другите подружници (доколку постојат).

5.2 Ние, исто така може да ги откриете вашите лични информации на трети лица:

5.2.1 Каде се продаваат кој било или сите од нашите бизнис и / или нашите средства на трети лица.

5.2.2 каде сме законски обврзани да ги откриеме вашите информации.

5.2.3 да им помогне на заштита од измама и минимизирање на кредитниот ризик.

6. Трета партија Линкови

Можете да најдете линкови до трети лица веб-сајтови на нашата веб страница. Овие веб-сајтови треба да имаат сопствени политики за приватност на која треба да се провери. Ние не прифаќа било каква одговорност или обврска за нивните политики за она што ние немаме контрола над нив.

7. Пристап до информации

За заштита на податоците акт 1998 ви дава право на пристап до информации што ги имаме за вас. Ве молиме имајте предвид дека секое барање за пристап може да биде предмет на плаќање на такса од £ 10 која ги опфаќа нашите трошоци во обезбедување на вас со бараната информација. Доколку сакате да добиете детали кои ги имаме за вас, ве молиме контактирајте со нас со користење на податоци за контакт подолу.

8. Да ни се јавите

Ги поздравуваме сите прашања, коментари или барања може да имате врска со оваа Политика на приватност. Ве молиме не двоумете се да не контактирате во info@line-x.co.uk

Ако сакате да ни пишете тогаш нашата контакт адреса е:

ЛИНИЈА-X куќа

Brannam полумесечина

Roundswell Бизнис Парк

Barnstaple

Северна Девон

Ex31 3TD